Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η διεύθυνσή σας IP και ο παράγοντας χρήστη γνωστοποιούνται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Συλλεκτικά ρολόγια: Αγορά παλιού ρολογιού

4 Ιαν 2011

Αγορά παλιού ρολογιού

ΕΡΩΤΗΣΗ
Τελευταία απέκτησα ενδιαφέρον για παλιά συλλεκτικά ρολόγια ( αυτόματα μόνο ). Ψάχνω κάποιο να αγοράσω, σχετικά φθηνό για αρχή, αλλά λόγω έλλειψης εμπειρίας, δεν ξέρω αν αυτά που διαφημίζονται είναι αξιόπιστα-αυθεντικά. Δεν ψάχνω κάτι εξεζητημένο σε λειτουργίες, αλλά κάτι απλό και φινετσάτο.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η αγορά είναι γεμάτη με παλιά ρολόγια. Η απάντηση στο ερώτημά σας εξαρτάται από πολλά κριτήρια. Τα κυριότερα είναι:
1) Τιμή. Αξιόλογα παλιά αυτόματα ρολόγια μπορούν να βρεθούν και με 200 ευρώ αλλά όσο πιο εμπορική είναι η μάρκα τόσο η τιμή εκτινάσσεται στα ύψη. Δηλ. με 200 ευρώ η μάρκα θα είναι σχετικά άγνωστη αλλά για ένα rolex θα χρειαστούν δεκαπλάσια και πλέον χρήματα.
2) Χρήση. Αν το ρολόι το χρειάζεστε απλά για συλλογή τότε η κατάσταση του μηχανισμού του δεν έχει πρωτεύουσα σημασία. Απλά να λειτουργεί ικανοποιητικά. Αν όμως θέλετε να το φοράτε τότε θα χρειάζεται σέρβις το οποίο αυξάνει το κόστος κατά 80 ευρώ περίπου (όλα τα μηχανικά ρολόγια χρειάζονται σέρβις κάθε 3-5 χρόνια). Υπ' όψιν ότι για ένα μέσης ποιότητας αυτόματο ρολόι μια ακρίβεια +/-30”/24ωρο θεωρείται ικανοποιητική. Άρα συχνά θα πρέπει να ρυθμίζετε την ώρα.
3) Αξιοπιστία πωλητή. Το ρολόι θα πρέπει να είναι γνήσιο και να μην έχουν αντικατασταθεί μέρη του μηχανισμού του.

2 σχόλια:

gus είπε...

poly wraio arthro

maria είπε...

Είναι πολύ ωραία τα παλιά ρολόγια, ότι πρέπει για συλλογή!