Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η διεύθυνσή σας IP και ο παράγοντας χρήστη γνωστοποιούνται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Συλλεκτικά ρολόγια: Σχετικά με το πάχος των ρολογιών

18 Σεπ 2008

Σχετικά με το πάχος των ρολογιών

Στην σύγχρονη εποχή η μόδα επιβάλλει ογκώδη ρολόγια όσον αφορά την διάμετρο αλλά και το πάχος τους.
Όμως τις προηγούμενες δεκαετίες το μικρό ρολόι θεωρείτο πιο κομψό και περιζήτητο. Πολλοί λοιπόν προσπάθησαν να κατασκευάσουν μηχανικά αντρικά ρολόγια με ελάχιστο πάχος και ανάλογη διάμετρο. Αυτό τεχνικά δεν είναι εύκολο εφ’ όσον η λεπτή πλάκα και ο μηχανισμός θα πρέπει να μην είναι εύθραυστοι και δεν πρέπει να επηρεάζεται η ακρίβεια.
Από τα πιο επιτυχημένα λεπτά ρολόγια θεωρούνται τα Piaget ο οποίος πέτυχε πάχος γύρω στα 4 χιλ. Ακόμη, με την τεχνική του μικρο-περιστροφέα (micro rotor) κατάφερε να κατασκευάσει το λεπτότερο αυτόματο ρολόι.
Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές υψηλής ωρολογοποιίας κυκλοφόρησαν λεπτό ρολόι. Το ρολόι αυτό έχει πάχος έως 6 χιλ., είναι συνήθως κουρδιστό χωρίς ημερομηνία και δείκτη δευτερολέπτων (για εξοικονόμηση χώρου). Το καντράν είναι ανοιχτόχρωμο (λευκό ή χρυσό) για να δείχνει μεγαλύτερο εφ’ όσον η διάμετρος είναι συνήθως 30-32 χιλ.
Υπάρχουν βέβαια αρκετές εξαιρέσεις αλλά η πλειοψηφία των λεπτών ρολογιών ακολουθεί τις ανωτέρω προδιαγραφές.
Σήμερα εφ’ όσον επικρατεί η μόδα των μεγάλων ρολογιών, τα λεπτά μηχανικά ρολόγια είναι δυσεύρετα και εμφανίζονται με μεγαλύτερη διάμετρο γύρω στα 36-40 χιλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: