Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η διεύθυνσή σας IP και ο παράγοντας χρήστη γνωστοποιούνται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Συλλεκτικά ρολόγια: Νοεμβρίου 2007

9 Νοε 2007

Περί μαϊμούδων




Η πολύ ‘αλμυρή’ τιμή των ρολογιών υψηλής ωρολογοποιείας οδηγεί πολλούς στην αγορά μιας απομίμησης (μαϊμού ή replica).
Παρ’ όλο που εμφανησιακά οι ‘μαϊμούδες’ μιμούνται εξαιρετικά τα γνήσια, η ποιότητα κατασκευής τους είναι πολύ χαμηλή (ότι πληρώνεις παίρνεις!). Η κάσα είναι φτιαγμένη από αγνώστου προελεύσεως μέταλλα (λέγεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις βρέθηκαν ραδιενεργά-καρκινογόνα) και συχνά αποχρωματίζεται με την χρήση. Η στεγανότητα είναι πολύ μικρή έως μηδαμινή. Ένα χτύπημα του ρολογιού συχνά προκαλεί βλάβες και συνήθως ξεκολλούν ή σπουν οι δείκτες. Βέβαια κάποιες ‘μαϊμούδες’ διαθέτουν ικανοποιητική ποιότητα κατασκευής και αξιόπιστο μηχανισμό της ελβετικής ΕΤΑ. Όμως στοιχίζουν ανάλογα δηλ. τουλάχιστον 400 ευρώ! Με τα ίδια χρήματα μπορείτε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο παλαιότερης γενιάς ρολόι, ‘όπως π.χ. omega, zenith, longines κ.τ.λ.
Ακόμη, η ‘μαϊμού’ δεν έχει καμιά αξία μεταπώλησης εκτός αν βρείτε κανένα κορόιδο.
Αν ο στόχος είναι να ‘ρίξετε γκόμενα’ έχετε υπ’ όψιν ότι μια γυναίκα που πέφτει λόγω του ρολογιού σας έχει σίγουρα χαμηλό ‘IQ’, αλλά σε θέματα γνησιότητας ειδών πολυτελείας έχει πολύ μεγάλη εμπειρία.
Αν πάλι θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας να ξέρετε ότι, αν είναι έμπειροι, θα καταλάβουν αμέσως ότι το ρολόι δεν είναι γνήσιο. Αν είναι άσχετοι, τότε δεν δίνουν δεκάρα για το αν φοράτε rolex ή swatch!

Στην εικόνα βλέπετε μια πολύ καλή απομίμηση patek philippe. Ομως ένα έμπειρο μάτι καταλαβαίνει αμέσως ότι τέτοιο σχέδιο δεν μπορεί να είναι της patek philippe και φυσικά ο μηχανισμός δεν έχει καμμιά σχέση με τον γνήσιο.